Quantcast
Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz Akkılıç Belgeseli – Susmak da Bir Eylemdir

 YILMAZ AKKILIÇ BELGESELİ: Bursa’nın Canlı Ansiklopedisi: Bir Subayın Kalemle Savaşı

Bursa’nın Hafızası, Geleceğe Miras Kalıyor… Gazeteci-Yazar-Araştırmacı Yılmaz Akkılıç, aramızdan ayrılışının 16’ncı yılında çok özel bir belgesel projesiyle anıldı. Yılmaz Akkılıç’ın yaşamını, mücadelesini ve fikir dünyasını konu alan “Bir Ömür, Binlerce Kitap, Tek Bir Kavga / Susmak da Bir Eylemdir” belgeselinin prömiyeri 28 Nisan 2026 akşamı Bursa’da Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleşti.

ÖNEMLİ İSİMLER AKKILIÇ’I ANLATTI

Bursa’nın siyaset, hukuk, basın ve akademik dünyasından pek çok isim, belgeselde yer alan tanıklıklarıyla Yılmaz Akkılıç’ın bilinmeyen yönlerine ve kente kattığı değerlere ışık tuttu. Belgesele alfabetik sırayla şu isimler katkı sundu: Ali Arabacı, Asude Şenol, Erhan Sevimli, Ertuğrul Yalçınbayır, Hacı Tonak, Kadri Güler, Mithat Kırayoğlu, Mustafa Bozbey, Mutlu Esendemir, Mehmet Ali İnan, Mümin Ceyhan, Necati Kartal, Nuri Kolaylı, Şadi Özdemir, Şahin Gençal, Tayfun Çavuşoğlu, Teoman Alper, Yahya Şimşek, Yener Akkılıç ve Yüksel Baysal.

KAMERA ARKASI – SÖYLEŞİLER DE YAYINLANIYOR

Kamera Arkası bölümlerimizde, Yılmaz Akkılıç’ın yaşamını, mücadelesini ve fikir dünyasını konu alan “Bir Ömür, Binlerce Kitap, Tek Bir Kavga / SUSMAK DA BİR EYLEMDİR” belgeselinden çok özel kesitler paylaşılıyor. Belgesele katkı veren isimlerin gazeteci-yazar ve siyasetçi Yılmaz Akkılıç ile olan anılarını, paylaştıkları kadim dostluğu ve Akkılıç’ın Bursa’ya bıraktığı silinmez izleri kamera arkası bölümlerinde izleyebilirsiniz. Çekimleri 2026 Mart ayı içinde gerçekleştirilen bu özel söyleşiler, belgeselin hazırlık sürecindeki en samimi tanıklıkları oluşturuyor.

BELGESEL HAKKINDA:

“Binlerce kitaplık bir ömürden, bugüne kalan tek bir kavga…”

Bursa’nın entelektüel tarihine ışık tutan belgesel; dostlarının, meslektaşlarının ve yol arkadaşlarının tanıklıklarıyla Gazeteci-Yazar Yılmaz Akkılıç’ın “eylem olan sessizliğini” bugüne taşıyor.

• Genel Yönetmen: Tayfun Çavuşoğlu
• Kurgu-Montaj: Mustafa Özgör
• Seslendirme: Halil Ferah
• Müzik: “Hatırasına…” – Servet Ertükel
• Süre: 41:28 
• Kamera Arkası Tüm Bölümler:  • YILMAZ AKKILIÇ PROJESİ – TÜM RÖPORTAJLAR  
• Belgesel Link:    • YILMAZ AKKILIÇ BELGESELİ: Bursa’nın Canlı …  :

Yazar Hakkında

POPÜLER VİDEOLAR

TÜMÜ

Diğer Galeriler

Foto Galeri Ana Sayfa