Quantcast
Bir Ön-Türk uygarlığı: Sagalassos – Belgesel Tarih

Bir Ön-Türk uygarlığı: Sagalassos

Bir Ön-Türk uygarlığı: Sagalassos

Loading

Burdur ve Isparta topraklarını kucaklayan bir Ön-Türk uygarlığıdır. Bunu DNA testi ve Ön-Türkçe yazıtlarla ispatlarız.
Ağlasun kasabasında ortaya çıkmış olan Sagalassos uygarlığını ortaya çıkarmak için burada kazılar yapan Belçika LEUVEN  Katolik üniversitesi profesörlerinden Prof.Dr. Matc WAELKENS  bu kazı esnasında ortaya çıkan kemiklerin DNA’sını tespit ettiğinde bu kemiklerin hâlen bu kasabada oturan halkın kemiklerinin DNA’sıyla aynı olduğunu tespit etmiştir.
Demek ki, bu toprakların esas halkı Ön-Türk halkıdır; Google, bu kazılardansöz etmekte  fakat  elde edilmiş olan bu büyük bilimsel gerçekten söz etmemektedir.
Bildiğimiz ikinci bilimsel gerçek bu kazılarda ortaya çıkmış olan Ön-Türkçe yazıtlardır; Bilim- Ütopya dergisi tarafından yayınlanmıştır. Fakat sanırım Kâzım  Mirşan’ın bu yazıtlardan haberi yoktur.

Yazıtlarla ilgili bir örnek verebilirim:
Resimde gördüğünüz frizleri bezeyen şekillerden yanyana üç çizgi OĞ diye okunur, “kişi ” demektir. Yanındaki toparlak şekil OÑ( ong) diye okunur “tanrıya erişm başarısı” anlamını verir.  Her ikisi birden “tanrıya erişme başarısını elde etmiş kişi” demektir.

Üçüncüsü, SAGALASSOS adıdır: “Tanrıya erişme başarısını elde etmiş (olmakla), Tanrı beldesine asılmış halk” anlamına gelmektedir. Burada, tanrı beldesine asılmış olmak, “cennette bulunup ölümsüzlüğe kavuşmuş, yeryüzüne yeniden gelecek” demektir.

Kısaca, “Tanrıya erişme başarısını elde etmiş cennetsel halk” diyebiliriz. Bu durumda cennetsel halkın yaşadığı topraklar kutsal topraklardır. Tanrıya inanan Ön-Türk halkını bu topraklarda, bu toprakların esas sahibine uzun yıllar sonra ihanet etmiş olan bu kişi için ancak doğduğu  topraklara ihanet eden kişi olarak bir tabelâ asılması en doğru hareket olacaktır. Başarılar dileğiyle saygılar sunarım
Halûk Tarcan (CNRS- Sorbon 6’ncı seksiyon- Paris)

Aşağıda DNA testinin kaynağını sunuyorum:
Antik Sagalassos kenti kazılarına 1989 yılında Belçika Leuven Katolik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Matc Waelkens başlamıştı.

1996’da kentin agorasında işçiler bir iskelet bulurlar. Bölgede ilk insan izlerinin İ.Ö.12bin yıllarına dayandığı biliniyor. Ne var ki işçilerin buldukları iskelet 3bin yıl öncesine ait.Kazı işçileri, “Bu bizim atamız” diye  kendi aralarında şakalaşırlarken kazı heyeti başkanı Dr. Waelkens bu şakayı ciddiye alıp işçilerden saç teli örnekleri alır, Belçika’ya DNA incelemesi için gönderir.  Sonuç; işçilerin DNA’sı ile iskeletin DNA’sı aynı çıkar.

Kazı işçilerinden Ali Toprak, Ahmet Şimşek, Recep Dolutaş, Cafer Savaş, Gürsel Coşkun, Mehmet Kurt, Ramazan Onaç, Ömer Ot, Mustafa Kavak, İbrahim Altınok, Ali Sak, Mehmet Altınok, Osman Aynalı, Ömer Akıncı, kazı bekçisi Şeref Bozkurt’un 3 bin yıllık iskelete, yakın, uzak akraba oldukları kesinleşir.

Şimdi Ağlasunlular, “Meğer 3.000 yıl önce bu kenti kuranlar bizim atalarımızmış” diyorlar.

2002 yılında basılmış olan ilk kitabımda, Ön-Türkçe yazıtların varlığını kaydetmiş ve kentin Ön-Türk kültürüne ait olacağı düşüncesini ileri sürmüştüm. Bu düşüncemizin doğru olduğu ve üstelik aynı zamanda kan bağı da olduğu ortaya çıkmıştır. Sagalassos’un bir Ön-Türk kenti olduğunun DNA ile de ortaya çıkışı Anadolu’nun dip kültüründe Ön-Türk kültürünün bulunduğunu ispatlayan, asla reddedilemeyecek bir bilimsel bulgudur.

NOT: Bu yazı orajpoyraz.blogspot.com adresinde yayınlanmış olup, bu site daha sonra yayından kalktığı için ancak “Google önbellek” ile izlenebilmektedir.

Konu ilginizi çektiyse… Konuyla ilgili diğer haber: Hürriyet – Kaza kaza 3 bin yılllık akrabalarını buldular

YAZAR HAKKINDA

Haber Merkezi Haber Merkezi Belgeseltarih.com sitemizde konuk yazarlara da yer veriyoruz. Yayınlanmasını istediğiniz ve mümkün olduğunca akademik dille kaleme alınmş tarih konulu yazılarınızla ilgili olarak, iletişim sayfamızdaki form vasıtasıyla bizimle bağlantı kurabilirsiniz. E-Posta: [email protected]

FACEBOOK - YORUM YAZ

Sosyal Medyada Paylaşın:

BU MAKALELER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

  • YENİ
Romanlarda Sosyal ve Kültürel Yaşam

Romanlarda Sosyal ve Kültürel Yaşam

Emel ÖRGÜN, 2 Kasım 2024
“İki Kasım 1943” Karaçay Sürgünü

“İki Kasım 1943” Karaçay Sürgünü

Prof. Dr. Hilmi ÖZDEN, 2 Kasım 2024
Bir Zamanlar Kültürpark

Bir Zamanlar Kültürpark

Haber Merkezi, 2 Kasım 2024
Söğütlülü Destancı Aşık Ali Şahin

Söğütlülü Destancı Aşık Ali Şahin

Haber Merkezi, 2 Kasım 2024
“Cumhuriyet Türküsü”

“Cumhuriyet Türküsü”

Prof. Dr. Hilmi ÖZDEN, 26 Ekim 2024
Kefir’deki Vatan Yahut Kefir’in Kökeni

Kefir’deki Vatan Yahut Kefir’in Kökeni

Prof. Dr. Hilmi ÖZDEN, 26 Ekim 2024
Söylev’in Okunuşunun 97. Yılı

Söylev’in Okunuşunun 97. Yılı

Nevin BALTA, 16 Ekim 2024
Çanakkale Cephesi’nde siperde olmak!

Çanakkale Cephesi’nde siperde olmak!

Tayfun ÇAVUŞOĞLU, 6 Ekim 2024
Helen’de Kadının Adı Yok

Helen’de Kadının Adı Yok

Tahsin ŞİMŞEK, 12 Eylül 2024
Büyük Taarruz’un 102’nci Yılı

Büyük Taarruz’un 102’nci Yılı

Nevin BALTA, 24 Ağustos 2024